HOJ Rævejagt 2007

R æ v e n - 2 0 0 7

Rævejagt 28/1-2007 : Rapport fra en Regntid, 3 haler og 2 ræve

Sidste forenings jagt i Bidstrup måtte jo vige uden om Engen da den havde formet sig som Amazon-deltaet og vi endnu ikke har igangsat pramjagt der ude (var der ikke noget med at nogen havde set ferskvands Delfiner der ude?). Nu var det jo spændende hvad rævejagten kunne byde på af udfordringer. Lørdag havde jo været en fin dag med klart vejr og frost, men søndag morgen dukker rusk og tunge skyer op igen – ok – regntiden er tilbage?!.. frem med røjserne og resten af overlevelses udstyret .

Ankommer til klubhuset, P-pladsen er optøet ? – nej der er stadig spejlis under tøvandet, så vi har en skøjtebane fra bilen hen til huset. Vil man ikke danse Charlston hele vejen op .. er det bedst at ty til gruset ude ved standpladserne. Nå, kommer lige akkurat 10s for sent til at få den spand skidtvand i hovedet som Erling resolut smider ud af døren.. fin timing!.

Morgenkaffe, rundere med fuglefrø og cm tyk skive Lillebror ost + en dram. Opstart blæs af Hornister (Bent, xx, yy kan ikke huske de 2 andres navne .. spørg Erling), så er vi 12 jægere med 4 hunde (spørg Erling om nøjagtig antal) klar til køre op på bjerget ved Lerbjerg.

Lodsejer (Karsten ?? .. kan ikke huske navn .. spørg Erling) er med riffel så der kan prikkes til Mikkel på lidt afstand. Han tager os andre haglskytter med og sætter os af med pæne afstande mellem os, så vi har også mulighed/lov at flytte os lidt omkring og skyde i ’alle retninger’. Jeg bliver sat af ved en lille mosedal og placerer mig på en markvej ved et kratbælte. Markvejen har også afløbs gennemføring for ’lilmosen’, hvor vandet samler sig i en fossende bæk på den anden side. Her har jeg 270 graders udsyn da der er hul i bevoksningen hvor bækken løber .. dog lidt svært at dække det hele på en gang, uden øjne i nakken, så hovedet kører langsom frem og tilbage som en radar (bilder jeg mig ind)

I baggrunden oppe ved bakken høres skud .. og den først flok Duer letter i horisonten. Hundeførene har nok været i gang. Der kommer flere Duer der vandre frem og tilbage mellem ’mit’ krat og skoven på anden side af ’lilmosen’ .. de er bare for langt væk hele tiden.

Der sker jo ikke en sk… / ser intet/ hører intet, der er til at nå. Vildtet ved jo at jeg har Muldvarpesyn og at det kan løbe imellem benene på mig uden jeg opdager det.

Monsunen starter!! .. føj hvor er det vådt, trækker hætten op, bukker lidt samme i rykken med ansigt nedad, som klokkeren fra Notre Dame. Ser næste mand ude ved skovbrynet skutter sig også. Efter første skylle løjer der lidt af igen. HOV, hvad er det 90 grader ude t.v., 5m fra mig, på den anden side af bækken, i kratbunden. Står bomstille, trækker mit perifersyn ud af siden af kraniet, med øjnene på stilke. Rødligt lidt pjusket, små ryk.. står stille.. små ryk.. lidt pelsagtigt? = rød hale?? .. kan det være??.. flytter nu hovedet meget langsomt .. hvor er kroppen på den RxV? ……. rødEGERN!! argh !!..(viste ikke de fandtes endnu)

Nå der sker jo ikke en sk… hører end ikke hundene endnu. Men Duerne er på vej tilbage til mig, denne gang kun ca 50m over mig og sætter sig i træerne lidt længere oppe.. kan lige så prøve at snige mig ind.. det er jo det eneste jeg får at se. Den våde optrampede markvej giver ikke lyd ..men muliggør ikke så ’graciøst’ et bevægelses mønster, så de dælens fugel ser mig og letter. Vender mig om for at gå tilbage - MMmmm mmm..ikkel .. RÆV!!!! STOR med grålig ryg .. lunter stille igennem ’lilmosen’ 50m fra hvor jeg havde stået før..!!! Har han set mig?.. prøver at liste tilbage.. stop når han stopper op .. forsætter, men rævepoter på græs er nu lidt mere gesvent en røjsere i mudderhuller. Beslutning : skal der affyres et ’varselsskud’ foran boven af ham som måske kan få ham over mod naboskytten der står end 3-400m væk ? .. nej Mikkel er mindst 75m ude og bagved os begge .. han vil bare løbe længere væk. NU har han set mig .. fart på og han drejer ind ved noget krat ca 200m bagved.

ARRGHHH!!!

Nå der sker jo ikke en sk.. men Alfred må da snart komme? .. eller er vi placeret uden for dens ’aktion radius’ .. det kan da ikke være, vi er jo ikke sat af i Hadsten .. eller er vi?. En stor gullig krop i kratet .. Alfi ..derefter fra ’lilmose’ siden en FT, en Labber, orange farver fra Hundefører klanen .. nu er der mere liv i ’lilmosen’ : kok .. kok .. høne ..var der også rådyr?.

Hundeførere og poster samles, geværerne knækkes .. den lange vandring hjemad er begyndt. Måtte dog fortælle om den ’cool’ ræv. Efter at værre ’truet’ drilagtig med ’stok og spot’ at en sådan ’konge post’ får jeg ALDRIG igen .. møver vi os over bækken med de bløde kanter og op til resten af selskabet der står ved et læhegn. Havde de set Sneppe? .. en af hundene prøver idet mindste at trylle en op.. men nej. Derefter Hundeførernes tur at berette .. de havde en set en ’kjæmpe’ sortræv, med øjne så store som tekopper ?? ..nå.. men det var da de var på vej ud at de havde set ’monsteret’ : der var ild i RxVEN .. ’so not a chance’ men fart den havde på

Jagten vel over stået med en enkelt Due som udbytte – men Mikkel ’road runner’ og Mikkel ’cool’ to rxven på os. Hjem til klubhuset hvor vores Hornister blæser os et par stykker igen. Herefter rykker vi ind til en ’svale bajer’ og Guleærter med Medister og andet vinterkød , samt uundværligt tilbehør = ’cry baby’ Dijon sennep.. så det er lige før man ’tuder’.. så mærker man at man leverBragt i HOJ bladet 1/2 2007

Last update: 08-07-2017
(c) Patrick Eggers